Medicijn informatie en advies

Als apotheek zijn wij een deskundige betreft het gebruik van geneesmiddelen of hulpmiddelen zoals incontinentie-materiaal. U kunt bij ons terecht voor alle vragen over uw aandoening en uw behandeling. Heeft u bijwerkingen? Of wilt u weten hoe lang u nog door moet gaan met het gebruiken van uw medicatie, neem dan contact met ons op, via email, telefoon of maak een afspraak met mij als apotheker.

 

Hieronder geven wij u een paar betrouwbare tips waar u informatie kunt vinden over geneesmiddelen en aandoeningen.

 

Bijsluiters

Wilt u een begrijpelijke bijsluiter van de medicatie dat u gebruikt klik dan hier BIJSLUITERS

top »

Klachten & Aandoeningen

Wilt u weten wat uw klacht of aandoening precies is, dan kunt u hier klikken. Op bepaalde aandoeningen zijn er verschillende websites die dieper op de materie in gaan. Hieronder een paar voorbeelden:

Diabetes     http://www.dvn.nl/

Hart en vaat ziekten (bijv. hoge bloeddruk, hartfalen)     http://www.hartstichting.nl/

Astma of COPD   http://www.astmafonds.nl/

Nierziekte    http://www.nierstichting.nl/

Depressie    http://www.depressief.nl/

MS    http://www.msweb.nl/

Vitamine D    Hoe staat het met uw dosis vitamine D? En die van uw kind? Wij vinden uw gezondheid belangrijk. Daarom kunt u via deze link testen of u een tekort heeft aan vitamine D.

top »

Instructiefilmpjes

Niet alle geneesmiddelen zijn tabletten en hebben soms een aparte instructie voor gebruik. Wij zullen proberen u zo veel mogelijk uit te leggen aan de balie, maar soms krijgt u veel informatie tegelijk. Om u ook thuis van dienst te zijn, hebben wij een paar instructiefilmpjes online gezet. Zo kunt u op een tijdstip dat het u uitkomt, rustig alles bekijken. Druk hier voor de INSTRUCTIE FILMPJES.

De filmpjes zijn voor de volgende soorten middelen:

Inhalatie middelen zoals voor Astma en COPD

Meten van bloedsuiker en spuiten van insuline

Zetpillen en klysma's

Oogdruppels

 top »

Vraag het uw apotheker!

Soms is de informatie niet altijd in één keer te begrijpen of is er meer dan alleen een instructie noodzakelijk. Soms heeft u het gevoel dat u desondansk alle medicatie dat u gebruikt, er geen verbetering is. U kunt altijd een gesprek inplannen met mij als apotheker. Ik kan kijken naar uw dossier en u gericht advies geven. Wellicht zijn er omstandigheden waardoor de medicatie niet aanslaat of dat ik door kleine aanpassingen het makkelijker kan maken om uw inname schema aan te kunnen houden.

Een paar voorbeelden:

Een cliënt heeft een cholesterol remmer die in de avond moet worden ingenomen maar hij moet elke dag in de avond werken en vergeet zo zijn medicatie vaak. Na een kort gesprek kan ik in overleg met zijn arts de medicatie omzetten naar een geneesmiddel die ook in de ochtend kan worden ingenomen.

 

Cliënt gebruikt 6 geneesmiddelen en kan niet altijd met zekerheid zeggen of ze alles heeft ingenomen. Na overleg leveren wij nu haar medicatie per week aan in een doseringsysteem genaamd Baxter. Hiermee kan ze per dag en per tijdstip zien wat ze moet innemen en wat ze vergeten is. Zij heeft niet meer een grote voorraad aan medicatie thuis, alles is nu overzichtelijker en haar therapie verbetert.

 Vraag een gesprek aan door hier te klikken

 top »

Patiëntprogramma's

Diabetes   Nierziekte    Hart- en vaataandoening

Mijn Zorgpagina is dé site voor iedereen met diabetes, een nierziekte of een hart- en vaataandoening. Op Mijn Zorgpagina vindt u precies de informatie die u nodig hebt. Informatie die betrouwbaar en begrijpelijk is. Maar u kunt ook uw  meetwaarden bijhouden en zo uw eigen gezondheid monitoren. Ook makkelijk om het aan uw arts te laten zien. Klik hier voor een informatie film

 

top »

top »

» terug naar home

» contact

Apotheek Ganzenhoef:

Apotheek Ganzehoef steunt Dance4LifeApotheek Ganzehoef Contact
Apotheek Ganzehoef HKZ

Apotheek Ganzehoef is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder de naam van Regio Apotheek Amsterdam nummer 34304044. BTW nr NL819547773B01

Development by MediaZo!

Apotheek Ganzenhoef